Janne Paalijärvi, ehdolla Espoon valtuustoon numerolla 642

Janne Paalijärvi, ehdolla Espoon valtuustoon numerolla 642

(English version)

Olen Janne Paalijärvi, 1982 syntynyt espoolaistunut tuleva diplomi-insinööri. Asun tällä hetkellä Espoon Leppävaarassa ja opiskelen Aalto-yliopistossa tietotekniikkaa. Olen myös töissä teknologia-alan yrityksessä sulautettujen järjestelmien sovelluskehittäjänä. Harrastan tietoteknisiä puuhasteluja myös vapaa-ajallani eritoten Linuxien, palomuurisääntöjen, NAS-palvelinten ja virtuaalikoneiden ihmeellisessä maailmassa. Joskus on aikaa myös istahtaa alas ja nauttia laatupelistä.

Uskon, että valtion tärkein tehtävä on pitää huolta kansalaisten vapaudesta ja turvallisuudesta. Holhouksen voimaan en usko. Ihmisiä on kannustettava kriittiseen ajatteluun ja tilastoidun tiedon käyttämiseen.

Kuntavaaliteemani 2017

Avoimuutta suurhankkeisiin ja valtuustoihin!

Länsimetro-projekti on ollut johtamisen katastrofi. Hankkeesta on sen koko olemassoloajan puuttunut avoimuus; kuntalaiset eivät ole missään vaiheessa tienneet, onko projekti aikataulussa vai ei. Tämä peli ei yksinkertaisesti vetele! Etenkin suurprojekteissa kuntalaisilla täytyy olla todella tarkka läpinäkyvyys siihen, miten heidän verorahojaan käytetään. Suurissa projekteissa tämä tarve korostuu.

Espoolaispoliitikot ovat tahallaan johtaneet kuntalaisia harhaan perustamalla Länsimetro Oy:n, jonka taakse he pakenevat selittelemään tietojen salaamista milloin minkäkin tekosyyn nojalla. Sairasta ja häpeällistä!

Homekoulut korjattava!

Espoon kouluissa on vakavia home- ja muita sisäilmaongelmia. Espoon päättäjien olisi pitänyt tarttua toimeen ongelmien ratkaisemiseksi jo aikaa sitten. Nyt alkaa olla jo liian myöhäistä; lasten, kotien ja henkilökunnan hätä on todellinen. On väärin, että koululaisia istutetaan tunkkaisissa koululuokissa sairastumassa. Pahimmassa tapauksessa tämä johtaa elinikäiseen hengitystiesairauteen, joka on suuri inhimillinen tragedia ja myös kustannuskysymys yhteiskunnalle. Minkälainen kunta antaa 10-vuotiaalle syntymäpäivälahjaksi astman? Jotain on Espoossa pahasti pielessä.

Homerakennus ei tule korjaamalla kuntoon. Parasta on pistää pommi kivijalkaan ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Näytetään keskisormea energiansäästövaatimuksille, jos tällä tavalla voidaan estää yhtäkään lastamme sairastumasta!

Korkea rakentaminen on mahdollisuus

Tiivis rakentaminen Espoossa ei saa olla mörkö, vaan mahdollisuus. Kaupunki voi kasvaa myös ylöspäin. Jokaisesta hankkeesta on kuitenkin luotava pätevä vaikuttavuusarvio, jossa kaikkia kuntalaisia on tarpeen mukaan kuunneltava. Puheet valitusoikeuksien rajoittamisesta on haudattava. Viranomaispäätöksestä valittaminen on kansalaisen perusoikeus.

Linkkejä

Blogini etusivu: http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

Facebook-sivuni: http://www.facebook.com/paalijarvi

Twitter-profiilini: https://twitter.com/paalijarvi

Google Plus -profiilini: https://plus.google.com/+JannePaalijarvi

GitHub-profiilini: https://github.com/usvi

Ylen vaaligalleriasivuni 2017: https://vaalikone.yle.fi/kuntavaalit2017/espoo/ehdokkaat/18165

Kuuluisimpia kirjoituksiani

Autojen mustien laatikoiden tietoturvaongelmista: http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229161-karmea-tietoturvamoka-mustissa-laatikoissa-suomalaisautot-seurattavissa-netissa

Kiristyskirjefirma Hedman Partnerssin tappiosta markkinaoikeudessa: http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231016-kiristyskirjefirma-hedman-partnerssille-turpaan-markkinaoikeudessa